Besök oss

Hitta hit

Härnösand ligger vid norrlandskusten utefter E4:an. Oavsett om du kommer söder eller norr ifrån så är det enklast att svänga av E4:an vid trafikljusen och bara efter 500 meter så är du då inne i centrum. För vägbeskrivning så kan du använda kartan nedan. Eller gå till kontakta oss där vi har en större karta.

Öppettider: Vardagar 10 – 18 och lördagar 10 – 15

Mer detaljerade öppettider hittar du här på kalling.com: Öppettider 2020

Centrum

Härnösand har ett litet men mycket vackert centrum. Här en bild över centrum på Härnön sett från E4:an. Vattnet, som här är spegelblankt heter Nattviken. Det gula huset i mitten är Landshövdingens residens. Sommartid rör det sig alltid båtar genom stan och gör det till en riktig upplevelse med broöppning vid ca: klockan 9 och 18:30. Besök även det nya handelsområdet Ankaret som ligger ca: 700 m norr om centrum.

Härnösand
Härnösands centrum sett från Hamnkrogen

Äta

Brygghuset – som synes har ett fantastiskt läge vid Nattviken. Perfekt sommarrestaurang med passerande fritidsbåtar. MYCKET god mat 🙂
Toppstugan – Om ni vill ha hela stan under era fötter medan ni avnjuter en fantastisk middag så är detta den rätta restaurangen. Underbar mat som serveras med underbar utsikt från Vårdkasberget. Hälsa från Guldsmed Kalling när ni bokar bord så vet jag att ni blir extra bra omhändertagna..
Vägg i vägg – I det anrika huset S:t Petri Logen hittar du läckert ihopsatta rätter. Ibland mycket exotiska rätter med lokala råvaror. Vår absoluta favoritrestaurang. Bästa maten norr om Stockholm! Ligger dessutom bara ett stenkast från vår butik. Tyvärr nu stängt pga Corona.
APA – Här hittar du hamburgare med extra allt. Riktigt fantastisk mat, antingen i restaurangen eller på uteserveringen vid torget. Deras IPA ”APA” är ett måste.
Kajutan – Nyöppnat mitt i centrum. Öppet på kvällarna.
Expresso House – Kaffe, fika och smårätter direkt vid torget i en magisk miljö. Uteservering på sommaren!
Big Boy  – Gillar du hamburgare av högsta klass så är detta stället för dej. Ligger på Storgatan 15 vid kanalen. Klart godast hamburgare i stan.

Om du vill ha lite god snabbmat eller fika besök gärna Waynes Coffee eller Subway som ligger i korsningen Storgatan – Nybrogatan.
Är du däremot sugen på en pizza så finns det nästan en i varje gathörn. Godast just nu är helt klart Viva Napoli på Södra vägen.

Hamnkrogen
Hamnkrogen är en restaurang fint belägen i centrala Härnösand.
Här kan man sitta och titta på båtlivet och äta Härnösands godaste mat.
 

Bo

Om du vill besöka oss kan vi rekommendera att ni bor på någon av dessa väl beprövade boenden.

Hotel city – Hotell mitt i staden. Du bor nästan mitt emot vår butik i nya fräsha rum.
Östanbäckens logi – Både vandrarhem och hotell mitt i den gamla mysiga delen av Härnösand. På 2 minuters gångväg är du mitt i centrum.
Ekholms b&b – Enkelt men fräscht
Högakusten hotellet – Vill du bo lite häftigare med högre kvalité följer du E4:an norrut till Högakusten bron. Där ligger Högakustenhotellet med en vidunderlig utsikt över bron och Ångermanälven. Missa inte deras evenemang/mat. Be att få ett rum med utsikt över bron.

HögakustenbronHögakustenbron och Högakustenhotellet t.v.

Utforska

Glöm inte att besöka dessa små guldkorn i Härnösand

Härnösands bilmuseum Sveriges största bilmuseum!!! Ett måste när man besöker Härnösand.
Sambiblioteket Om du vill slappna av en stund.
Technichus Ett vetenskapligt äventyr. Mycket roligt för ung som gammal.,
Länsmuseet Murberget  Med fantastiska utställningar, både fasta och tillfälliga.
Smitingens havsbad Norrlands finaste bad.  Här du har en perfekt sandstrand med klart friskt norrländskt vatten. Bara 10 minuter från centrum

Smitingenx
Smitingens havsbad

Höga Kusten

Och om du har lite fler timmar över, får du inte missa Höga Kusten med Världsarvet. Här är landhöjningen ca: 8 mm per år. Högst i världen! Ta kustvägen norr om Höga Kustenbron och följ kusten norrut. Stanna till vid något fiskeläge.

Bönhamn där du kan se en landhöjningstrappa direkt upp ur havet,
Norrfällsviken med sina fina sjöbodar och klapperstensfält i röd Nordingrågranit.
Rotsidan Prova även ett dopp vid den fantastiska 4 km långa ”klippstranden”
Mannamine Om du vill uppleva något utöver det vanliga skall du besöka Anders Åbergs fantastiska upplevelsecentrum i Häggvik Nordingrå (på vägen till Bönhamn). Bilderna på hemsidan gör inte detta livsverk rättvisa. Mycket att se och uppleva för alla åldrar och intressen.
Höga Kusten smycket är ett smycke som vi på Guldsmed Kallig tillverkar. En hyllning till de skogsklädda öarna och det böljande havet.

rotsidan
Rotsidans vackra klippor