Ringarna

Information om våra ringar

Vi tillverkar ringarna här i Härnösand av helt rent titan.
Du kan välja på flertalet ytor och både invändig gravyr samt utvändig text.
Vi infattar diamanter av högsta kvalité.
Med varje diamantring medföljer ett kvalitetscertifikat.

 

Dimensioner

Tjockleken på våra titanringar är alltid 2,0 mm. En svagt kupad eller kupad ring blir något behagligare att bära om ringen är bred. En bred svagt kupad ring får en lägre yttre kant.
Nedan visar vi från vänster:  kupad, svagt kupad och plan.
titanringar kupning

 

Kvalitésstämpel

Vi stämplar alltid ringarna invändigt med vår diskreta kvalitétsstämpel: titanringar . Så att de som kommer i kontakt med ringen vet vem som är tillverkare. Det är också viktigt för att vi skall ta ansvar för ringen i framtiden t.ex. så har vi 5 års garanti på alla våra titanringar.

 

Insidan

Insidan på våra ringar är alltid plan. Ytan är oftast blank på insidan men är ibland är den även sidenmatt beroende på ringmodell, det går ej att välja detta själv.

Alla ringar passar inbördes ihop

Det betyder att du kan kombinera hur du vill mellan ringarna. Stor valfrihet alltså. Då vi har så många ringvarianter för dej att välja på (bredd, stenstorlek, ytor, inlägg mm) är det tyvärr också så att vi inte kan visa bilder på alla enskilda kombinationer. Här får man helt enkelt använda sin fantasi.

 

Släta ringar

Dessa 3 släta modeller kan vi leverera snabbare än övriga ringar.  När du lagt varan i kundvagnen kan du direkt se vilken dag vi skickar försändelsen från oss.Straight-10mm

 

Diamantringar

Titan är ett hårt material. Detta är anledningen till att vi anser det mest lämpat att endast sätta i världens hårdaste sten i denna hårda rena metall. Diamanterna som vi använder har hög kvalité (tw-vs) och gnistrar med 57 facetter. Den runda slipningen heter briljantslipning och är den vanligaste slipformen hos en diamant. Helt enkelt för att den reflekterar ljuset perfekt. Även de minsta briljanterna som vi använder har samma höga kvalité vilket är ovanligt. Men vi vill hålla ”fanan högt” rakt igenom hela vårt sortiment.  Vi använder även princesslipade diamanter och unika rosenstensslipade. Fägerna kan vara vita, svarta, blå, cognac eller coffe.
Vi graverar även in caratvikten i våra ringar som besvis på vilken storlek stenen har. T.ex. 0,01
Du kan läsa mer om våra diamanter på sidan: Diamanterna

Princess

 

Ringar med utvändig text

Att få sin egen text på ringen måste väl vara något av det absolut mest personliga man kan ”utrusta” en ring med. Vi slår ner texten kraftigt för hand. Inget man sliter bort alltså. Att texten är gjord för hand syns genom att den har en ”hantverksmässig exakthet” dvs. kan vara charmigt ojämn ibland. Notera att du även kan få text på flertalet av våra andra ringar. Se ringar med diamanter, med inlägg och med mönster.
text

 

Ringar med mönster

Tre modeller har vi blank-hamrat så att man får en lite glittrig mönstrad yta. Att titanet går att färga är nog den mest fantastiska egenskapen hos materialet. Vi har döpt dessa ringar som kan ha ett färgat spår till around-ringar. Det finns 3 olika modeller med olika bredd på spåret och olika kupning.
around

 

Ringar med inlägg

Några modeller kan även ha inlägg. Detta inlägg utför vi i 23K guld, 18K rött guld, palladium och silver.

23K är så nära helt rent guld man kan komma. En härlig guldfärg.
18K är en lite hårdare legering av guldet än 23K. Lite ljusare till färgen.
Palladium är en ädelmetall som är aningen ljusare än vitguld. Det är därför vi valt denna ovanliga metall som inlägg. Inlägget består av 100% rent palladium.
Silver är den vitaste metallen. Ger bra kontrast till det mörkare titanet. Kan dock mörkna av kroppens utsöndring. Men går lätt att putsa upp igen. Inlägget består av sterlingsilver 92,5% silver.
Inlay