Ringstorlek

Det är mycket viktigt att du beställer i rätt storlek då en titanring är lite besvärligare att ändra i storlek än andra ringar. Detta gäller speciellt ringar med stenar eller inlägg. Notera också att alla våra ringar har plan insida. Vilket betyder att du bör prova ut storlek med ett ringmått som också har plan insida.

Det finns flera sätt att få reda på vilken ringstorlek man har:

  1. Mät med ett ringmått, du kan antingen beställa ett via oss eller gå till en guldsmedsaffär och be att få ta mått. Prova helst samma bredd som den tilltänkta ringens bredd. Om du t.ex. mäter med en 3 mm bred provring och sedan beställer en 8 mm bred titanring av oss kommer titanringen att sitta trängre än provringen. Var extra noggrann om du skall beställa en 10 mm bred ring. Och mät med ett ringmått som har plan insidaDetta är det absolut bästa och noggrannaste sättet.
  2. Mät på en befintlig ring som passar bra. Klipp en mycket svagt konisk remsa av kartong och trä på ringen. Rita ett streck där ringen fastnar. skicka remsan till oss. Bra noggrannhet såvida remsan är mycket svagt konisk.
  3. Klipp en remsa av ej för tunt papper I samma bredd som den färdiga ringen. Vira remsan runt fingret där ringen skall sitta och rita ett streck på remsan. Gör lika fast mät där du har knogen. Oftast är man större runt knogen. Det är det större måttet som du skall välja. Ej så bra noggrannhet.

Storleksändring

Om du har beställt en ring som behöver ändras så kan vi fixa det gå till sidan Skicka in och följ instruktionerna

ringstorlek

Fingerstorleken kan variera

Fingrarna kan vara större än normalt på sommaren när det är varmt eller om du har motionerat alternativt burit något tungt med händerna. Likaså kan fingrarna vara mindre om du är kall om dem. Det kan röra sig om 0,25 till 0,5 mm i diameter.

En ring sitter olika beroende på om man har stora knogar, raka fingrar eller koniska fingrar. Speciellt viktigt att tänka på om man beställer breda ringar t.ex. 8 eller 10 mm. Dessa ringar ”suger fast” på fingret och man kan då behöva gå upp i storlek om man har raka eller koniska fingrar.

Viktigt

  • Man mäter ringstorlekar dels i diameter (14 till 24 mm), dels i omkrets (47 till 75 mm)
  • Du kan beställa i antingen ringens omkrets eller diameter .
  • Det är svårare att ändra titanringar med stenar eller ilagt mönster. Så var extra noggrann med storleken när du beställer en sådan ring.

Ta av en ring som sitter för hårt

Om en ring går trögt att få av finns det ett litet tips som kan underlätta. Tryck upp ringen med tummen och pekfingret så att det blir mellanrum på ovansidan av fingret. Vicka därefter ringen och du skall se att det går mycket lättare att få av din ring. Man har nämligen överskott av hud på ovansidan av fingret och det är oftast detta överskott som hindrar ringen att glida av om ringen är lite trång.

ringhjalp