Diamanterna

Vi håller en högre kvalité på diamanterna än de flesta andra ringtillverkare.
De stenar som vi infattar i titanringarna är dessutom alltid äkta diamanter. Anledningen är att titanet är en så hård metall att inget annat passar till denna hårdhet. Ordet diamant kommer från grekiskans adamas, som betyder oövervinnerlig.

Diamant är den hårdaste stenen och detta gör att även när ett smycke blivit utslitet kan man återanvända diamanten i ett nytt smycke. Den kan alltså gå i arv från generation till generation.

Beställer du en ring med en sten på över 0,30 carat medföljer ett certifikat, samma nummer återfinns även lasergravera på sidan av diamanten, går dock inte att se med blotta ögat.

Diamanter9st 0,07ct briljanter av top wesselton-very small inclusions-kvalitét i en Close together

Inga konflikt diamanter

Vi garanterar att de diamanter som vi levererar i våra smycken inte är konfliktdiamanter.

De Beers diamanter kommer från områden där vinsten från diamantutvinningen går tillbaks till folket. t.ex. Botswana.

Se mer info på deras hemsida http://www.debeersgroup.com/

Äkta kontra syntetiska diamanter

Vi infattar endast äkta diamanter. Om du funderar på skillnaden mellan äkta och syntetiska/labbodlade diamanter kan du läsa mer här syntetiska diamanter

Infattning

Du kan välja mellan dessa infattningar på de flesta modeller där briljanterna sitter enskilt som på bilden nedan..

Från vänster:

  • Fyrkantig vriden fattning
  • Fyrkantig fattning
  • Rund fattning
  • Stjärnfattning

briljant fattningar

Garanti

5 års garanti får du både på ringen och på steninfattningarna. Vi garanterar att stenarna ej lossnar ur sina infattningar på 5 år. Gäller dock ej vid ovarsamt handhavande t.ex. om du utsätter ringen och fattningarna för kraftigt våld. Garantin gäller ej för våra örhängen med cubisk zirkon eller strass.
Du kan förlänga garantin efter det att de 5 åren passerat. Läs mer under Garantier

lasergraverad-kant
Certifikat och lasergraverad rondist (kanten på stenen)

Certifikat och lasergraverad rondist får du på alla stenar över 0,30 ct och är en garanti för att det medföljande certifikatet verkligen gäller för den sten som du fått.

Kvalitet – De fyra C:na

Kvalitén När man jämför diamanter och deras kvalité använder man sig av de fyra C:na (cut, color, clarity och carat). Våra vita diamanter/briljanter har kvalitén TW-VS (G-VS). Våra små briljanter 0,01 till 0,02 ct har kvalitén H-SI1. Våra större diamanter från 0,20 ct kan man få i Högsta kvalité (D-IF), Hög kvalité (G-VS1) eller Normal kvalité (H-SI1).


Cut

Cut (slipning) Vi använder oss av briljantslipade (runda med 57 slipade facetter) och princesslipade (fyrkantiga) diamanter. Kvalitén är hos oss alltid excellent, mycket god eller god för de minsta stenarna.
Slipningen delas in i 3 olika undergrupper.
CUT
SYMMETRY
POLISH
Om man har alla 3 excellent kallar vi det i förkortning 3xEX.
Som vi ser det är slipningen mycket viktig för en perfekt upplevelse av briljanten.

På bilden nedan kan ni se hur en felaktigt slipad briljant släpper igenom inkommande ljus och alltså inte har full briljans.

Diamanters slipning


Colour

Colour (färgen) Vi använder oss uteslutande av en mycket hög kvalité F/G = TW = TopWesselton (sällsynt vit). Men vi har även så kallade fancy diamanter. Blå, gul, brun och svart färg är det vanligaste. Den svarta diamanten är billigare och de övriga är dyrare än motsvarande vit diamant.

Diamantfarg


Clarity

Clarity (renheten) Vi använder också här en mycket bra kvalité VS = Very Small Inclusions (mycket små inneslutningar). Helt omöjligt att för en oerfaren person att även med en lupp se någon inneslutning. Detta är anledningen att vi valt just VS som renhet för våra stenar.

Diamantrenhet


Carat

Carat är vikten på diamanten, det minsta man kan få är 0,005 ct. En carat motsvarar 0,2 gram.

diamantstorlek-2